A Indicaci贸n Xeogr谩fica Protexida Lac贸n Gallego protexe as extremidades dianteiras do gando porcino, tradicionalmente designadas con este nome, despois de seren curadas.
Os lac贸ns protexibles proceden de porcos das razas celta, large white, landrace, duroc e dos seus cruzamentos. Tam茅n se aceptan os cruzamentos coas razasbranca belgae pietrain, sempre que interve帽an nunha proporci贸n inferior ao 25%.
Os porcos para sacrificio deben ter como m铆nimo seis meses de idade e 90 quilos de peso vivo.Despois de os sacrificar, o despezamento realizarase segundo a tradici贸n e a norma do corte redondo. A elaboraci贸n real铆zase en varias fases: salgadura, lavadura, asentamento e secado ou curaci贸n, cunha duraci贸n m铆nima de 30 d铆as. Non se admite a afumadura.
As pezas de Lac贸n Gallego te帽en un peso que oscila entre 3 e 5,5 quilos e tanto a zona de produci贸n como a de elaboraci贸n comprenden toda a comunidade galega. Ademais, deben reunir as seguintes caracter铆sticas:
A Indicaci贸n Xeogr谩fica Protexida Lac贸n Gallego protexe as extremidades dianteiras do gando porcino, tradicionalmente designadas con este nome, despois de seren curadas.
Os lac贸ns protexibles proceden de porcos das razas celta, large white, landrace, duroc e dos seus cruzamentos. Tam茅n se aceptan os cruzamentos coas razasbranca belgae pietrain, sempre que interve帽an nunha proporci贸n inferior ao 25%.
Os porcos para sacrificio deben ter como m铆nimo seis meses de idade e 90 quilos de peso vivo.Despois de os sacrificar, o despezamento realizarase segundo a tradici贸n e a norma do corte redondo. A elaboraci贸n real铆zase en varias fases: salgadura, lavadura, asentamento e secado ou curaci贸n, cunha duraci贸n m铆nima de 30 d铆as. Non se admite a afumadura.
As pezas de Lac贸n Gallego te帽en un peso que oscila entre 3 e 5,5 quilos e tanto a zona de produci贸n como a de elaboraci贸n comprenden toda a comunidade galega. Ademais, deben reunir as seguintes caracter铆sticas:
A Indicaci贸n Xeogr谩fica Protexida Ternera Gallega certifica os produtos obtidos do gando das razas rubia galega, morenas do noroeste, dos seus cruzamentos e de determinados cruzamentos destas con outras razas. O gando cr铆ase en explotaci贸ns controladas polo Consello Regulador.
A alimentaci贸n do gando farase respectando as normas tradicionais de aproveitamento dos pasteiros en Galicia, de acordo coas peculiaridades t铆picas que marcaron secularmente a produci贸n c谩rnica galega e que est谩n ligadas a factores culturais e sociol贸xicos.
Na alimentaci贸n suplementaria empregaranse produtos
como millo, patacas, nabos, forraxes secas
ou frescas e concentrados baseados en cereais autorizados polo Consello
Regulador.
Quedan expresamente prohibidos
aqueles produtos que poidan interferir no ritmo normal de crecemento e no desenvolvemento do animal, as铆
como os derivados animais reciclados. A IXP Ternera
Gallega ampara e protexe a carne fresca de vac煤n procedente dos animais
nacidos, criados e sacrificados en Galicia.
脡 unha carne que garda un equilibrio entre o seu contido graxo e muscular, moi tenra, de gran suculencia e de textura suave. O m煤sculo 茅 de gran fino e de consistencia firme, e a s煤a cor vai do rosa claro ata o vermello suave.
As categor铆as, segundo a idade dos animais sacrificados, son as seguintes:
Galicia Calidade, S.A.U. Complexo administrativo de San La虂zaro, s/n. Edificio IGAPE 3o 15703 Santiago de Compostela
Telf.: +34 881 995 230 Fax: + 34 881 995 238 info@galiciacalidade.gal