Inicio / Certificacións de orixe

Queixo Tetilla

A Denominaci√≥n de Orixe Protexida Queixo Tetilla ampara o queixo elaborado con leite de vaca das razas rubia galega, frisona e pardo-alpina. O leite que se emprega para a s√ļa elaboraci√≥n debe ser o produto natural e √≠ntegro da muxidura de vacas sas, sen costros, conservantes nin produtos medicamentosos.

Tanto azona de produci√≥n do leite como a de elaboraci√≥n do Queixo Tetilla abranguen todo o territorio da Comunidade Aut√≥noma de Galicia. As pezas te√Īen un peso de entre 0,5 e 1,5 kg.

Características

O queixo amparado pola DOP Queixo Tetilla caracter√≠zase pola s√ļa forma c√≥nica ou c√≥nico-convexa. Presenta unha codia apreciable, fina e el√°stica, de menos de 3 mm de espesor, de cor amarela pallosa, natural e sen balor. A pasta √© branda, cremosa e uniforme, con poucos ollos regularmente repartidos e de cor branca-marfil amarelenta.

O seu aroma, suave e lixeiramente acedo, lembra a materia prima co que est√° elaborado, ao igual que o seu sabor l√°cteo, manteigoso, lixeiramente acedo e suavemente salgado. O per√≠odo m√≠nimo de maduraci√≥n deste queixo √© de sete d√≠as dende a s√ļa sa√≠da da salmoira.

Datos técnicos (2014)
  • Gandeiros: 2.188
  • Queixer√≠as: 36
  • Produci√≥n: 1.392 toneladas
  • Valor econ√≥mico estimado: 8,6 mill√≥ns de euros

Redes sociais

Multimedia