Inicio / Certificaci贸ns de orixe

Ternera Gallega

A Indicaci贸n Xeogr谩fica Protexida Ternera Gallega certifica os produtos obtidos do gando das razas rubia galega, morenas do noroeste, dos seus cruzamentos e de determinados cruzamentos destas con outras razas. O gando cr铆ase en explotaci贸ns controladas polo Consello Regulador.

A alimentaci贸n do gando farase respectando as normas tradicionais de aproveitamento dos pasteiros en Galicia, de acordo coas peculiaridades t铆picas que marcaron secularmente a produci贸n c谩rnica galega e que est谩n ligadas a factores culturais e sociol贸xicos.

Na alimentaci贸n suplementaria empregaranse produtos como millo, patacas, nabos, forraxes secas ou frescas e concentrados baseados en cereais autorizados polo Consello Regulador.

Quedan expresamente prohibidos aqueles produtos que poidan interferir no ritmo normal de crecemento e no desenvolvemento do animal, as铆 como os derivados animais reciclados. A IXP Ternera Gallega ampara e protexe a carne fresca de vac煤n procedente dos animais nacidos, criados e sacrificados en Galicia.

Caracter铆sticas

脡 unha carne que garda un equilibrio entre o seu contido graxo e muscular, moi tenra, de gran suculencia e de textura suave. O m煤sculo 茅 de gran fino e de consistencia firme, e a s煤a cor vai do rosa claro ata o vermello suave.

As categor铆as, segundo a idade dos animais sacrificados, son as seguintes:

  •  Tenreira: Animais sacrificados con menos de dez meses. Dentro desta categor铆a dist铆nguense:
    • Os tenreiros de Ternera Gallega Suprema: Animais que acompa帽an a s煤a nai, a base da s煤a alimentaci贸n 茅 o leite materno e non se destetan ata o seu sacrificio.
    • Os tenreiros de Ternera Gallega: Animais que se destetan a distintas idades.
  • Anello: Animais que se sacrifican entre os 10 e os 18 meses de idade. Nesta categor铆a incl煤ense os tenreiros de Ternera Gallega A帽ojo.
Datos t茅cnicos (2014)
  • Produtores: 7.670
  • Industrias: 82
  • Produci贸n carne: 18.635 toneladas
  • Valor econ贸mico: 100,8 mill贸ns de euros

Redes sociais

Multimedia