Inicio / Certificacións de orixe

Ternera Gallega

A Indicación Xeográfica Protexida Ternera Gallega certifica os produtos obtidos do gando das razas rubia galega, morenas do noroeste, dos seus cruzamentos e de determinados cruzamentos destas con outras razas. O gando críase en explotacións controladas polo Consello Regulador.

A alimentación do gando farase respectando as normas tradicionais de aproveitamento dos pasteiros en Galicia, de acordo coas peculiaridades típicas que marcaron secularmente a produción cárnica galega e que están ligadas a factores culturais e sociolóxicos.

Na alimentación suplementaria empregaranse produtos como millo, patacas, nabos, forraxes secas ou frescas e concentrados baseados en cereais autorizados polo Consello Regulador.

Quedan expresamente prohibidos aqueles produtos que poidan interferir no ritmo normal de crecemento e no desenvolvemento do animal, así como os derivados animais reciclados. A IXP Ternera Gallega ampara e protexe a carne fresca de vacún procedente dos animais nacidos, criados e sacrificados en Galicia.

Características

É unha carne que garda un equilibrio entre o seu contido graxo e muscular, moi tenra, de gran suculencia e de textura suave. O músculo é de gran fino e de consistencia firme, e a súa cor vai do rosa claro ata o vermello suave.

As categorías, segundo a idade dos animais sacrificados, son as seguintes:

  •  Tenreira: Animais sacrificados con menos de dez meses. Dentro desta categoría distínguense:
    • Os tenreiros de Ternera Gallega Suprema: Animais que acompañan a súa nai, a base da súa alimentación é o leite materno e non se destetan ata o seu sacrificio.
    • Os tenreiros de Ternera Gallega: Animais que se destetan a distintas idades.
  • Anello: Animais que se sacrifican entre os 10 e os 18 meses de idade. Nesta categoría inclúense os tenreiros de Ternera Gallega Añojo.
Datos técnicos (2014)
  • Produtores: 7.670
  • Industrias: 82
  • Produción carne: 18.635 toneladas
  • Valor económico: 100,8 millóns de euros

Redes sociais

Multimedia