Inicio / Certificaci贸ns de orixe

Certificaci贸ns de orixe

A Xunta de Galicia sempre buscou potenciar e protexer os produtos agroalimentarios impulsando a posta en marcha de selos de calidade diferenciada como as denominaci贸ns de orixe, as indicaci贸ns xeogr谩ficas protexidas e outras figuras de protecci贸n da calidade establecidas pola normativa europea.

No ano 2005 entrou en vigor a Lei 2/2005, do 18 de febreiro, de promoci贸n e defensa da calidade alimentaria galega, que regula e impulsa a seguridade alimentaria e establece as obrigas dos operadores para garantir as calidades e a rastrexabilidade dos produtos. Tam茅n promove que a calidade dos alimentos producidos e comercializados no territorio da comunidade aut贸noma se consiga nun r茅xime de competencia leal.

Para iso, constitu铆use tam茅n o Instituto Galego da Calidade Alimentaria (Ingacal) para velar pola promoci贸n e pola protecci贸n da calidade dos produtos acollidos 谩s distintas denominaci贸ns xeogr谩ficas ou a outras figuras de protecci贸n da calidade diferencial.

Na actualidade, en Galicia hai m谩is de 33 selos de calidade de orixe que garanten aos consumidores que os produtos certificados son de procedencia galega ou elaborados segundo os m茅todos tradicionais e a s煤a calidade est谩 avalada polos controis externos que realizan os respectivos consellos reguladores.

En xullo de 2014, o Goberno galego aprobou converter a marca Galicia Calidade na imaxe global da econom铆a galega, polo que os selos de certificaci贸n de orixe se integran nesta marca paraugas mediante a solicitude de adhesi贸n de cada un dos produtos xa certificados polos respectivos consellos reguladores.

Os principais sectores certificados son:


Redes sociais

Multimedia