Inicio / NOVAS / Notas de prensa / A Xunta anima a consumir peixes e mariscos galegos nas rutas gastron贸micas da campa帽a 鈥楪alicia sabe aMar鈥 que chegar谩 a toda Espa帽a
15/02/2023.

A Xunta anima a consumir peixes e mariscos galegos nas rutas gastron贸micas da campa帽a 鈥楪alicia sabe aMar鈥 que chegar谩 a toda Espa帽a

Esta iniciativa permitir谩 degustar unha selecci贸n de receitas elaboradas con produtos certificados do mar e da terra para enxalzar a gran variedade e calidade de recursos de orixe mari帽a que ofrece a comunidade

O presidente da Xunta, Alfonso Rueda, asistiu hoxe na praza do Obradoiro 谩 posta de longo de catro rutas de foodtrucks que percorrer谩n preto de 260 municipios de toda Espa帽a vencellados co Cami帽o de Santiago para promocionar a calidade e versatilidade dos produtos galegos do mar ao abeiro da campa帽a Galicia sabe aMar e animar 谩 cidadan铆a a consumilos.

O acto, no que tam茅n participou a conselleira do Mar, Rosa Quintana, serviu para enxalzar a gran variedade de peixes e mariscos cos que conta a comunidade -as lonxas galegas comercializan m谩is de 300 especies diferentes- e as especiais caracter铆sticas deses produtos, da m谩xima frescura e calidade.

Santiago de Compostela converteuse as铆 no punto de partida dos percorridos das catro foodtrucks, unhas rutas que coinciden con outros tantos Cami帽os de Santiago e nas que visitar谩n en primeiro lugar distintas localidades galegas para despois po帽er rumbo a outras comunidades. Os seus destinos finais ser谩n Ir煤n, Pamplona, Sevilla e Valencia, respectivamente.

Os catro veh铆culos percorrer谩n case 6.400 quil贸metros deses m谩is de 250 municipios que suman arredor de 13 mill贸ns de habitantes e permanecer谩n neles entre un e tres d铆as ofrecendo unha degustaci贸n ao mediod铆a e outra pola tarde. En total realizaranse preto de 1.000 degustaci贸ns e serviranse m谩is de 200.000 petiscos.

As persoas que se acheguen a estas foodtrucks rotuladas co lema Galicia sabe aMar poder谩n probar algunhas das 10 receitas que se van elaborar con produtos certificados do mar (como o berberecho de Noia, o bonito do norte, o mexill贸n de Galicia ou peixes e mariscos co selo pescadeR铆as) xunto con outros da terra con denominaci贸n de orixe como as fabas, o mel, os pementos, os queixos, o pan e as patacas.

Deste xeito a campa帽a de promoci贸n dos produtos do mar de Galicia -posta en marcha en 2021 para, entre outros obxectivos, render homenaxe a milleiros de profesionais que durante a pandemia traballaron arreo para que nos fogares galegos non faltase un prato de peixe- achegar谩 谩 cidadan铆a elaboraci贸ns como choco con fabas de Lourenz谩, navallas en mollo de pemento de Herb贸n ou zamburi帽as en escabeche con garavanzos. Con elas, mostrarase a s煤a calidade e o gran labor que realizan os profesionais dos distintos elos da cadea mar-industria de Galicia.

Os catro percorridos

A primeira das catro rutas gastron贸micas partir谩 de Santiago de Compostela e finalizar谩 en Ir煤n tras percorrer cidades como A Coru帽a, Ferrol, Xix贸n, Santander, Bilbao a San Sebasti谩n. Este mes a s煤a presenza en Galicia centrarase en Santiago de Compostela (do 16 ao 18), Rianxo (o 19 e o 20), Boiro (23 e 24), A Pobra do Carami帽al (25) e Ribeira (26 e 27).

A segunda ruta pasar谩 por Lugo, Le贸n, Burgos e Logro帽o antes de rematar en Pamplona. Nestes primeiros d铆as visitar谩 Negreira (ma帽谩), Vimianzo (o venres), Zas (o s谩bado), Santa Comba (19 e 20), Coristanco (23), Cerceda (24) e Ordes (25 e 26).

A terceira foodtruck ter谩 como principais paradas Pontevedra, Vigo, Ourense, Zamora, Salamanca, C谩ceres, M茅rida e Sevilla. Non obstante, o seu percorrido por Galicia far谩 que pase por Ames (ma帽谩 e pasado), Bri贸n (o s谩bado), Salvaterra de Mi帽o (o domingo), Teo (os d铆as 22 e 23), Padr贸n (24), Valga (25) e Caldas de Reis (26).

O cuarto itinerario pasa por Astorga, Valladolid, Segovia, Madrid, Toledo, Albacete e remata en Valencia. Antes de dar o salto a territorio nacional visitar谩 ma帽谩 Vila de Cruces, o venres e o s谩bado Lal铆n, o domingo Silleda, os d铆as 22 e 23 A Estrada, o 24 Ponte Caldelas, o 25 Salceda de Caselas, o 26 Vedra e o 28 de febreiro e o 1 de marzo, Ponteareas.

Redes sociais

Multimedia