.

A xerente de Galicia Calidade, Ana Méndez, xunto co delegado territorial da Xunta en Pontevedra, Agustín Reguera, entregou o selo de uso da marca de garantía Galicia Calidade, dependente da Consellería de Economía, Industria e Innovación, ao chef Pepe Solla, responsable do restaurante Casa Solla. Deste xeito, certifícase o esforzo pola elaboración dunha experiencia gastronómica próxima e de gran delicadeza. O selo permitirá a Casa Solla incluír a nova sinalización, coa que se identifica ás empresas adheridas a Galicia Calidade, nas súas fachadas, así como engadir o distintivo nas diferentes accións para a súa promoción comercial.
Casa Solla empezou en 1961 cando José e Amelia decidiron iniciar este proxecto que, aos poucos, conseguiron dar solidez cunha oferta de produto, como non podía ser doutra forma, en Galicia. A finais dos anos 80 incorporouse como cociñeiro Pepe Solla, un dos seus fillos, que logrou a Estrella Michelín para Casa Solla ese mesmo ano. Desde 2003 seguiu o seu camiño en solitario, co respecto á historia tanto dos seus pais como de Galicia, sempre cos valores que serviron de piar ao longo de todos estes anos: produto e calidez humana.
Ana Méndez, neste acto de entrega do certificado, salientou a aposta do restaurante Casa Solla pola cociña a partir de materias primas de proximidade cuns menús, Trasmallo e Piobardeira, que conmemoran dúas artes de pesca senlleiras de Galicia e denotan o compromiso cos produtos do mar, pero tamén coa horta da contorna. Coa entrega deste selo de garantía a Casa Solla, Galicia Calidade conta xa con 37 establecementos de hostalería que contan coa marca de certificación. Entre eles, cinco restaurantes que tamén teñen unha estrela Michelín.